Wigilia

W piątek 15 grudnia o godzinie 15 – tej w Restauracji Klasyczna spotkaliśmy się , aby przed nadchodzącymi Świętami Bożego Narodzenia podzielić się opłatkiem, spożyć wigilijne potrawy i wspólnie zaśpiewać kolędy.

We wspólnej Wigilii wzięło udział 40 członków naszego Koła i Stowarzyszenia Diabetycy Powiatu Jarosławskiego oraz zaproszeni na tę okazję goście w osobach:

Pani Elżbieta Łukacijewska – Eurodeputowana Parlamentu Europejskiego, Ksiądz Prałat Marian Bocho , Pan Tadeusz Słowik – Vice Przewodniczący Rady Miasta, Pani Karolina Chrząstek – Dyrektor Biura Pani Poseł E. Łukacijewskiej, Pani Renata Chlebowska – Dyrektor Wydziału Oświaty w Urzędzie Miasta, Pani Elżbieta Pazyniak – Naczelnik Wydziału Promocji w Starostwie oraz Pani Ewa Kłak-Zarzycka Redaktor Naczelny Expresu  Jarosławskiego.

Spotkanie to było również okazją do wręczenia osobom nas wspomagającym odznaczeń przyznawanych przez Zarząd Główny PSD. Złotą Honorową odznakę „Zasłużony dla PSD” odebrała z rąk Prezesa Koła Grzegorza Grabonia Pani Europoseł Elżbieta Łukacijewska, dyplomy uznania otrzymali Pani Renata Chlebowska i Ewa Kłak Zarzycka. Również należy tu wspomnieć , że Złotą Honorową Odznakę „Zasłużony dla PSD” otrzymał w późniejszym terminie Starosta Powiatu Jarosławskiego Pan Tadeusz Chrzan, który niestety nie mógł być obecny na naszej Wigilii.

Po tej uroczystej chwili , głos zabrał Ks. Marian Bocho, który poprowadził wspólna modlitwę, pobłogosławił opłatki, którymi podzieliliśmy się. Na stole pojawiły się wigilijne potrawy : barszcz z uszkami, ryba, gołąbki, pierogi, śledzie     i pyszne słodkości. Wspólne kolędowanie, które tradycyjnie już prowadziła Pani Krysia Mikłasz zakończyło nasze spotkanie.

DSC03781 DSC03788 DSC03793 DSC03813 DSC03796